skip to Main Content

Slapen

Goed slapen is voor iedereen belangrijk, maar voor kinderen is het essentieel. De hersenen groeien tijdens de slaap en ze maken ze allerlei nieuwe verbindingen. Verder komen er steeds meer aanwijzingen dat slapen van essentieel belang is voor het geheugen en daarmee ook het leervermogen. Voldoende rust is dus heel belangrijk op een dag met veel indrukken. De duur en frequentie van het slapen gaat in nauw overleg met de ouders.

Rust en RegelmaatSlapen bij Kinderopvang Het Steigertje

Zeker voor jonge kinderen is voldoende rust belangrijk. Slapen draagt bij aan de ontwikkeling van kinderen. Op de groepen hanteren wij ‘vaste’ slaapmomenten. Uiteraard aangepast aan de behoeften van uw kind. Voor baby’s nemen wij zoveel mogelijk het schema van thuis over. Wij geloven in de kracht van de drie R’s (Rust, Reinheid en Regelmaat) als basis voor een goede ontwikkeling.

Vast slaapmomenten

We hebben op de groepen ‘vaste’ slaapmomenten. Soms moeten kinderen hier even aan wennen.
Kinderen van verschillende groepen slapen in aparte slaapkamers. Op iedere slaapkamer is een babyfoon aanwezig.
Ieder kind heeft een eigen (gecertificeerd) bedje. En kinderen met een knuffeltje van thuis, mogen
deze natuurlijk meenemen.

Als (toekomstige) ouder wilt u met een gerust hart naar uw werk kunnen. Kinderdagverblijf Het Steigertje biedt een veilige omgeving voor de allerkleinsten van 0 tot 4 jaar.

Naar kinderdagopvang >

Het Steigertje biedt hoogwaardige peuterspelen (voorheen peuterspeelzaal) voor kindjes van 2 tot en met 4 jaar. Wij bereiden uw kindje spelenderwijs voor op de basisschool.

Naar peuterspelen >

Een buitenschoolse opvanglocatie in het centrum van Rotterdam waar kinderen van 4 tot 13 jaar voor en/of na schooltijd terecht kunnen en tijdens schoolvakanties de hele dag.

Naar buitenschoolse opvang >
Back To Top