skip to Main Content

Spel & Ontwikkeling

Kinderen ontdekken de wereld spelenderwijs. Voor kinderen van 0 tot 4 jaar richt Kinderopvang Het Steigertje zich op spelend leren volgens het educatieprogramma Uk & Puk. Voor de kinderen op de BSO organiseren wij leerzame activiteiten en workshops. Kinderen leren bij ons door te ervaren en te ontdekken. De ontwikkeling van uw kind leggen wij vast in observatielijsten, die wij regelmatig met u overleggen.

Het Steigertje maakt optimaal gebruik van het spontane leren door spelen en meehelpen, door herhalen en ontdekken en kijken en luisteren van de pedagogisch medewerker. Kinderen stimuleren elkaar door samen plezier te maken, elkaar uit te dagen, elkaar te imiteren. Samen zijn kinderen creatief en fantasierijk. De pedagogisch medewerkers van Het Steigertje spelen met de kinderen mee, volgen hun belangstelling, helpen de kinderen om hun plannen te realiseren, stellen vragen en zorgen voor een balans tussen vertrouwde herhaling en nieuwe impulsen. We leggen uit en stellen kaders.

Buitenspelen

Kinderen ontdekken en leren veel buiten, vooral omdat het anders is dan binnen. Daarbij is buiten spelen ook goed voor de gezondheid van kinderen. Door buiten te spelen krijgen kinderen licht en zuurstof binnen die nodig zijn voor de opbouw van het lichaam. Ook wordt de weerstand van kinderen opgebouwd en ontwikkelen hun spieren zich vollediger en krachtiger door de verschillende soorten motoriek. Er is meer ruimte om te rennen en ravotten en te klimmen en klauteren wat er ook toe bijdraagt dat kinderen hun energie kwijt kunnen.

Buitenspelen

Als (toekomstige) ouder wilt u met een gerust hart naar uw werk kunnen. Kinderdagverblijf Het Steigertje biedt een veilige omgeving voor de allerkleinsten van 0 tot 4 jaar.

Naar kinderdagopvang >

Het Steigertje biedt hoogwaardige peuterspelen (voorheen peuterspeelzaal) voor kindjes van 2 tot en met 4 jaar. Wij bereiden uw kindje spelenderwijs voor op de basisschool.

Naar peuterspelen >

Een buitenschoolse opvanglocatie in het centrum van Rotterdam waar kinderen van 4 tot 13 jaar voor en/of na schooltijd terecht kunnen en tijdens schoolvakanties de hele dag.

Naar buitenschoolse opvang >
Back To Top