skip to Main Content

Voeding

Als ouder hecht u veel waarde aan gezonde en verantwoorde voeding voor uw kind. Dat geldt ook voor ons. Zeker de eerste jaren zijn cruciaal voor het ontwikkelen van gezonde eetgewoonten. Wij hanteren een duidelijk beleid als het gaat om eten en drinken. Hiervoor werken wij zelfs samen met een voedingsdeskundige. Uw kind krijgt bij ons alle voedingsstoffen binnen die hij of zij nodig heeft.

Menu: eet smakelijk!

De koks hanteren een aantal uitgangspunten bij het koken van hun maaltijden:

  • De maaltijden worden bereid met verse producten.
  • Er wordt regelmatig vegetarisch gekookt.
  • Alle sauzen maken we zelf.
  • Er wordt niet gefrituurd, tenzij het, bijvoorbeeld, een feestdag is.
  • We koken met zo min mogelijk zout.
  • Waar mogelijk gebruiken we volkoren producten.

Fit, fitter, fitst

Wij vinden het belangrijk dat kinderen gezond opgroeien. Aandacht voor goede voeding en bewegen spelen hierin een belangrijke rol. We gaven hieraan al veel aandacht, maar het kan altijd beter. Het menu is aangescherpt en we richten ons, nog meer, op bewegen.

Als uitgangspunt gebruiken we het programma ‘Rotterdam Lekker Fit!’ van de gemeente Rotterdam. Dit programma richt zich op goede voeding en bewegen. Doel ervan is kinderen fitter te maken. Fitte kinderen zitten beter in hun vel, doen actiever mee en blijven, ook in de toekomst, vaak gezonder. Genoeg redenen om ons in te zetten voor een gezonde leefstijl van de aan ons toevertrouwde kinderen.

Als (toekomstige) ouder wilt u met een gerust hart naar uw werk kunnen. Kinderdagverblijf Het Steigertje biedt een veilige omgeving voor de allerkleinsten van 0 tot 4 jaar.

Naar kinderdagopvang >

Het Steigertje biedt hoogwaardige peuterspelen (voorheen peuterspeelzaal) voor kindjes van 2 tot en met 4 jaar. Wij bereiden uw kindje spelenderwijs voor op de basisschool.

Naar peuterspelen >

Een buitenschoolse opvanglocatie in het centrum van Rotterdam waar kinderen van 4 tot 13 jaar voor en/of na schooltijd terecht kunnen en tijdens schoolvakanties de hele dag.

Naar buitenschoolse opvang >
Back To Top