skip to Main Content

Burgemeester Aboutaleb leest voor bij Kinderopvang Het Steigertje

Voor de peuters van Kinderopvang Het Steigertje startten de Nationale Voorleesdagen met een wel heel speciale gast op de locatie Nieuwstraat in het centrum van Rotterdam. De kinderen werden dit jaar voorgelezen door niemand minder dan de Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb.

Nationale voorleesdagen

nationale voorleesdagen 2019

Burgemeester Aboutaleb las voor bij Kinderopvang Het Steigertje in Rotterdam. Fotograaf: Joyce van Seggelen

Het boek ‘Een huis voor Harry’ van Leo Timmers staat centraal tijdens de Voorleesdagen. Dit boek is door Nederlandse bibliotheken verkozen tot beste prentenboek van 2019. De pedagogisch medewerkers van Het Steigertje vonden dit boek nog iets te spannend voor de jonge doelgroep en daarom is gekozen voor het boek ‘Heb jij misschien olifant gezien?’, geschreven door David Barrow. Aboutaleb vertelt het verhaal beeldend aan de hand van mooie vertelplaten.

”Tijdens het verhaal mogen de kinderen helpen zoeken naar de olifant, zo komt het verhaal echt tot leven”, zegt pedagogisch medewerker Sanne Smit. De grap is dat de kinderen de olifant op elke bladzijde meteen zien zitten (achter een boom of met een tapijt om zich heen geslagen), maar de jongen uit het verhaal kan hem nergens kan vinden. Als de grote olifant uiteindelijk gevonden wordt roept een van de kinderen enthousiast: ,,Ja, ik zie grote olifant!”.

Het doel van de Nationale Voorleesdagen is het bevorderen van voorlezen aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen. ,,Voorlezen is niet alleen gezellig, maar bevordert ook de woordenschat en de taalontwikkeling”, aldus Sanne. Tijdens de Nationale Voorleesdagen, tot 2 februari, wordt er op allerlei plaatsen voorgelezen voor kinderen van 0 t/m 6 jaar.

Prentenboek van jaar 2019

Het prentenboek ‘Een huis voor Harry’ staat centraal tijdens De Nationale Voorleesdagen en is verkozen tot Prentenboek van het Jaar 2019. De nationale voorleesdagen worden in de ochtend van woensdag 23 januari 2019 landelijk gestart met het Nationaal Voorleesontbijt. Landelijk worden peuters en kleuters door talloze bekende én onbekende Nederlanders voorgelezen op basisscholen, bibliotheken, peuterspeelzalen en kinderdagverblijven.

Blog: Informatie over taalontwikkeling bij jonge kinderen

Prentenboek van het jaar

David Barrow – Heb jij misschien olifant gezien?

Back To Top