skip to Main Content

De Week van het Jonge Kind

De Week van het Jonge Kind vindt dit jaar plaats van 8 t/m 12 april. Tijdens deze week wordt aandacht gevraagd voor de zo belangrijke, eerste jaren van het kind (0-6) door middel van het organiseren van uiteenlopende activiteiten.

De eerste jaren zijn belangrijk in de ontwikkeling

Week van het Jonge Kind

In 2013 is de Week van het Jonge Kind voor het eerst in Nederland geïntroduceerd door Ileen Purperhart. Vanuit de gedachte dat kinderopvang veel meer is dan opvang alleen probeerde Ileen, door dit vanuit de VS overgewaaide concept (Week of the Young Child georganiseerd door NAEYC), in Nederland aandacht te vragen voor de enorme meerwaarde van kinderopvang voor kinderen van 0-4 jaar als dit wordt aangeboden door organisaties die voorzien in kwalitatief hoogwaardige kinderopvang.

Allerlei activiteiten tijdens de Week van het Jonge Kind

Alle kinderdagopvanglocaties van Het Steigertje organiseren leuke activiteiten in verschillende thema’s en de buitenschoolse opvanglocaties doen gezellig, op het niveau van de kinderen, mee. Dit zijn de thema’s:

 • We maken muziek
  Alles over muziek: zingen, muziek maken, ritmes, spelletjes, enz. Kinderen kunnen spelenderwijs muziek maken en van alles leren. Denk aan telrijmpjes of -liedjes; zelf een liedtekst verzinnen; je eigen dansmoves bedenken.
 • Kinderkunst
  Knutselen, schilderen en tekenen met allerlei materialen stimuleert de motorische ontwikkeling van kinderen en ontwikkelt hun fantasie.
 • Voeding en beweging
  De basis voor een gezonde leefstijl wordt al in de jonge jaren gelegd. Goede en gevarieerde voeding draagt er aan bij dat kinderen alle noodzakelijke voedingstoffen binnen krijgen. Als kinderen lichamelijk gezond zijn heeft dat ook invloed op hun welbevinden. Door regelmatig afwisselende soorten fruit, groenten, beleg of drinken aan te bieden, geef je hen de kans om hun smaak te ontwikkelen en verschillende substanties en texturen te ontdekken. Zo leren kinderen ook andere smaken dan zoet te waarderen. Door met kinderen mee te eten en dezelfde gezonde voeding te eten krijgen ze een goed voorbeeld.
 • Haal de buurt binnen!
  Verbinding leggen met bewoners uit de wijk, ouderen en bijvoorbeeld een buurthuis is heel belangrijk. Tijdens de Week van het Jonge Kind zetten we de deuren open. En de kinderen vinden het fantastisch als we worden voorgelezen door een gast.

Alle Het Steigertje-locaties bieden activiteiten aan die vallen binnen deze vier thema’s.

Back To Top