skip to Main Content

Hoe bereikt u het ouderportaal en de app?

Inloggen op Het Steigertje Ouderportaal is heel eenvoudig. U kunt het ouderportaal bereiken met de volgende url: https://steigertje.ouderportaal.nl of klik op ‘ouderportaal’ op onze website.
U ontvangt via de mail een gebruikersnaam en wachtwoord, hiermee kunt u inloggen.  U wordt gevraagd het wachtwoord direct na het inloggen aan te passen.

Het Steigertje app voor ouders

U kunt ook een speciale ouderportaal app voor uw smartphone downloaden. Deze is te vinden in de AppOuderportaal en app Store van Apple en bij Google Play voor Android telefoons en tablets. U kunt de App vinden door te zoeken op Konnect ouderapp. Nadat u de App geïnstalleerd heeft moet u drie gegevens invoeren om via de App toegang te krijgen tot het Ouderportaal:

Domeinnaam: steigertje.ouderportaal.nl en uw ontvangen gebruikersnaam en wachtwoord.

De app onthoudt de gebruikersnaam en het wachtwoord, waardoor u altijd snel toegang heeft tot de laatste foto’s, berichten en notities in het schriftje.

Wat kunt u zien?

U kunt hier foto’s bekijken die op de groep van uw kind gemaakt zijn, het schriftje lezen, berichten van medewerkers of de manager lezen en notities in het schriftje schrijven. Op het moment dat het ú het beste uitkomt kunt u lezen hoe de dag van uw kind is verlopen. Naast de dagelijkse belevenissen van uw kind, kunt u ook uw administratieve zaken regelen zoals bijvoorbeeld: het aanvragen van extra dagen of afmelden.

Integer omgaan met foto’s

Foto’s zijn enkel en alleen toegankelijk voor ouders van de groep. Ouders van andere groepen zien de foto’s niet en aangezien we een afgesloten omgeving hebben, worden de foto’s niet openbaar zichtbaar. De ontwikkelaars van de app/het portaal hebben er bewust voor gekozen om geen koppelingen naar social media te maken. U kunt dus niet rechtstreeks vanuit de app foto’s op bijvoorbeeld uw Facebookpagina plaatsen.

U heeft als ouder wel de mogelijkheid om een foto te downloaden. Wij vragen u daarom met klem om integer om te gaan met foto’s waarop ook kinderen van andere ouders zichtbaar zijn. Bedenk dat de andere ouder er bezwaar tegen kan hebben dat u foto’s van zijn of haar kind openbaar maakt en doet u dit dan ook niet ongevraagd.

Zorg voor kind(eren) heeft altijd prioriteit boven het lezen en beantwoorden van berichten

Via het portaal kunt u berichten sturen, maar ook berichten van ons ontvangen. Uw berichten komen binnen op de groep en wanneer de medewerker even de tijd heeft, zal zij of hij de berichten lezen en eventueel, wanneer het kan, beantwoorden. Het voordeel voor de medewerker is dat deze kijkt naar de berichten wanneer het uitkomt. Wanneer een medewerker een baby op de arm heeft en de telefoon gaat, dan is dit best lastig. Met de berichten bepalen ze zelf wanneer er even tijd is.

Voor u is het belangrijk om te weten dat de zorg voor de kinderen altijd prioriteit heeft boven het beantwoorden van berichten. Het zal nooit ons voornaamste doel zijn om uw bericht zo snel mogelijk te beantwoorden. Wel doen we ons best u tijdig te antwoorden wanneer de situatie hierom vraagt. Daarnaast zullen we ook geen discussie voeren via het berichtenscherm. Persoonlijk contact met u als ouder staat voorop en persoonlijke zaken bespreken we dan ook graag persoonlijk.

Wij wensen u veel plezier met de app en het ouderportaal.

Back To Top