skip to Main Content

Het Steigertje Kipstraat is officieel Lekker Fit!

Jan Huygen in de ton
Met een hoepeltje er om
Jan Huygen, Jan Huygen
En de ton, die viel in duigen.”

Alle kinderen van de locatie Kipstraat, één van de locaties van Kinderopvang Het Steigertje, zingen het kinderliedje ‘Jan Huygen in de ton’, uit volle borst mee. Na afloop van het liedje vallen alle kinderen in een grote cirkel uiteen. Het is duidelijk, op deze locatie wordt volop bewogen. “Onze locatie Kipstraat was al behoorlijk fit, maar nu is er officieel de erkenning vanuit de gemeente Rotterdam en dat is ontzettend leuk”, aldus Joyce de Hoog pedagogisch medewerker van de locatie Kipstraat. De gemeente Rotterdam heeft aan alle medewerkers die het programma doorliepen het Lekker Fit! certificaat uitgereikt. Daarnaast heeft de locatie een mooie tegel ontvangen dat binnenkort bij de ingang prijkt. Zo weet iedereen dat de locatie Kipstraat enorm fit is.

Rotterdam Lekker Fit!
Joyce de Hoog krijgt haar Lekker Fit! certificaat uitgereikt.

Bewegen en voeding

Naast bewegen is ook gezond eten een belangrijk onderdeel van het programma Lekker Fit! van de gemeente Rotterdam. Daarom onderhouden de kinderen en de medewerkers moestuintjes en wordt er veel gekletst over de plantjes. ’s Middags maakt kok Elvira een heerlijke gezonde maaltijd voor de kinderen en vertelt ondertussen enthousiast over de kruiden die ze gebruikt. De kinderen kijken met haar mee vanachter de bar. De locatie Kipstraat is ervan overtuigd dat als een kind van kleins af aan gezonde gewoontes aanleert, zowel thuis als op de kinderdagopvang, hij of zij daar nu én later veel profijt van heeft.

Meer over Rotterdam Lekker Fit!

Met het programma Rotterdam Lekker Fit! zet de gemeente Rotterdam zich sinds 2005 in voor Rotterdamse kinderen tot en met 12 jaar. Met allerlei acties brengen ze kinderen in beweging met meer en beter bewegingsonderwijs en maken zo de gezonde keuze het makkelijkst. Concrete voorbeelden van Lekker Fit!-acties zijn bijvoorbeeld de drie beweegmomenten op de Lekker Fit scholen; het stimuleren van gezonde traktaties en het drinken van water en het inrichten van smakelijke moestuinen voor kleuters.

Back To Top