skip to Main Content

Noodopvang voor ouders in cruciale beroepen

A.  Noodkinderopvang 0-4 en 4-12: van 7:30 tot 18:30
B. 
24-uurs noodkinderopvang 0-12 jaar

Professionele opvang, gericht op het welzijn van de kinderen

Noodkinderopvang
Vanaf 11 mei zijn de locaties van Het Steigertje op de gebruikelijke tijden weer (gedeeltelijk) open. Alle kinderen mogen dus weer naar de kinderopvang komen, mits zij geen gezondheidsklachten hebben. 
Dit betekent niet dat de noodkinderopvang vervalt. Heeft u een cruciaal beroep, moet u extra werken en komt u niet uit met uw normale contractdagen? Dan mag u extra opvangdagen aanvragen. Deze opvangdagen vallen onder de noodkinderopvang. 

Samen met onze fusiepartner KindeRdam bieden wij gedurende de coronacrisis ook 24-uurs noodopvang. Onder B. ziet u welke drie locaties van KindeRdam hiervoor speciaal zijn ingericht.

A.  Noodkinderopvang 0-4 en 4-12 jaar

Dagopvang 0-4 jaar
Alle peuterspeelgroepem en locaties voor kinderdagopvang van Het Steigertje zijn sinds 11 mei weer open op de gebruikelijke tijden. Kinderen mogen dus volgens de normale contractdagen naar de dagopvang komenmits zij geen gezondheidsklachten hebben. Ouders met een cruciaal beroep kunnen indien nodig extra opvangdagen aanvragen. Deze dagen vallen onder noodkinderopvang.

BSO 4-12 jaar
Kinderen mogen naar de BSO komen op de dagen dat zij ook naar school gaan, ook als dat niet hun normale opvangdag is. Op de dagen dat zij niet naar school gaan, kunnen zij niet naar de BSO. Ouders met een cruciaal beroep kunnen indien nodig extra opvangdagen aanvragen. Deze dagen vallen onder noodkinderopvang.

Tijdens de schooltijden heeft de school de zorgplicht voor noodopvang. De noodkinderopvang van onze BSO’s sluit aan op de normale eindtijd van de school en eindigt om 18:30. De kinderen worden door onze pedagogisch medewerkers van school gehaald en naar de betreffende locatie gebracht. 

B.  24-uurs noodkinderopvang

Samen met onze fusiepartner KindeRdam bieden wij op 3 locaties 24-uurs noodopvang voor kinderen van ouders in cruciale beroepen:

 • In Krimpen aan den IJssel: Groenendaal, Groenendaal 3, 2922 CJ Krimpen aan den IJssel
 • In Rotterdam Zuid: Vreewijk, Beukendaal 191, 3075 LE Rotterdam
 • In Rotterdam Noord: BinnensteBuiten, Roel Langerakweg 25, 3041 JK Rotterdam

Aanmelden voor (24-uurs) noodkinderopvang

Wie komt in aanmerking voor (24-uurs) noodkinderopvang?
De noodkinderopvang is bedoeld voor ouders die een cruciaal beroep hebben. Als in een gezin één ouder een cruciaal beroep heeft of in een vitaal bedrijf werkt, verzoekt de overheid om zelf de kinderen op te vangen als dat kan. Als dat niet lukt, kunnen ouders toch een beroep doen op de noodkinderopvang. Ook als u normaal geen gebruik maakt van kinderopvang.

Cruciale beroepen zijn beroepsgroepen die de samenleving draaiende moeten houden en daarom vragen om een continue bezetting. Check hier of uw beroep valt onder de cruciale beroepen/vitale processen zoals door de overheid bepaald.

Aanmelden voor noodkinderopvang
Hebt u noodkinderopvang nodig en komt u hiervoor in aanmerking, neem dan contact op met onze afdeling Klantadvies via . Vermeld s.v.p. in de onderwerpregelNOODOPVANG. Onze klantadviseurs zijn ‘s avonds tot 21:00 aanwezig en nemen snel contact met u op. Zij bekijken of wij plek hebben voor noodopvang in de buurt van uw woonadres of werk.

Aanmelden voor 24-uurs noodkinderopvang in de regio Rotterdam en omstreken
Ouders die 24-uurs noodkinderopvang nodig hebben moeten zich hiervoor aanmelden bij de gemeente:

 • In Krimpen aan den IJssel
  Via KrimpenWijzer: of telefoon 0180 – 517 590 (bereikbaar tussen 8:30 en 17:00).
 • In Rotterdam
  Gemeente Rotterdam: of telefoon (010) 498 40 15.

Voor de locaties in Rotterdam (BinnensteBuiten en Vreewijk) kunnen ouders de 24-uurs noodopvang ook aanvragen bij . Vermeld s.v.p. in de onderwerpregel 24-UURS NOODKINDEROPVANG.

Aanmelden als u geen klant bent bij Het Steigertje
Het is belangrijk dat uw gegevens bij ons bekend zijn, zodat wij de kosten voor uw noodkinderopvang kunnen regelen met de overheid. We hebben ook informatie van uw kind nodig, zoals een speciaal dieet, voedselallergie enzovoort. Zo kunnen we de emotionele en fysieke gezondheid van uw kind borgen.

We hebben hiervoor een formulier dat u hieronder kunt downloaden en thuis alvast invullen. Neem het formulier mee op de dag dat uw kind voor het eerst naar de noodkinderopvang komt. 

Geen extra kosten

Aan de noodkinderopvang zijn geen (extra) kosten verbonden. Wat houdt dit in?

 • Als u al gebruik maakte van kinderopvang bij Het Steigertje, betaalt u onze factuur zoals u gewend bent. U ontvangt uw kinderopvangtoeslag en de overheid compenseert uw eigen bijdrage. U ontvangt deze retour via KindeRdam.
 • Als u normaliter geen gebruik maakt van onze kinderopvang, hoeft u geen kinderopvangtoeslag aan te vragen. Wij brengen ook geen kosten in rekening. Wij hebben wel uw gegevens nodig, zodat wij voor u kunnen regelen dat u zonder extra rompslomp aan het werk kunt blijven.

Wat moet u meenemen naar de (24-uurs) noodkinderopvang?

Het Steigertje zorgt voor luiers, voeding, drinken en fruit. Geef wel zelf een tasje mee met wat extra kleding en de favoriete knuffel van uw kind. Geef bij babyvoeding ook een flesje mee.
Voor 24-uurs opvang: is uw kind 4 jaar of ouders, geef dan ook een hoeslaken en kussensloop mee.

Veelgestelde vragen

De actuele lijst met veelgestelde vragen en antwoorden daarop zijn te vinden op deze pagina van de Rijksoverheid. Op onze eigen site vindt u antwoord op vragen die wij van ouders ontvingen: check hier.

Als (toekomstige) ouder wilt u met een gerust hart naar uw werk kunnen. Kinderdagverblijf Het Steigertje biedt een veilige omgeving voor de allerkleinsten van 0 tot 4 jaar.

Naar kinderdagopvang >

Het Steigertje biedt hoogwaardige peuterspelen (voorheen peuterspeelzaal) voor kindjes van 2 tot en met 4 jaar. Wij bereiden uw kindje spelenderwijs voor op de basisschool.

Naar peuterspelen >

Een buitenschoolse opvanglocatie in het centrum van Rotterdam waar kinderen van 4 tot 13 jaar voor en/of na schooltijd terecht kunnen en tijdens schoolvakanties de hele dag.

Naar buitenschoolse opvang >
Back To Top