skip to Main Content

Wat is peuterspelen?

Het Steigertje biedt Peuterspelen (voorheen peuteropvang) aan voor kindjes van 2 tot en met 4 jaar. In een stimulerende omgeving wordt uw kindje voorbereid op de basisschool. De stap naar groep één is hierdoor minder groot. Voor kind én voor ouder. Heeft u een indicatie ontvangen van het Centrum voor Jeugd en

Smakelijke moestuinen
Smakelijke moestuinen bij Kinderopvang Het Steigertje Rotterdam

Gezin dan komt u in aanmerking voor extra uren peuterspelen. Bekijk dan ons aanbod Peuterspelen Extra.

Voor wie?

Peuterspelen is een vorm van voorschoolse educatie voor kinderen van 2 tot 4 jaar. Gezinnen waarvan één of beide ouders niet werken, komen in aanmerking voor Peuterspelen via de subsidieregeling van de gemeente Rotterdam. Een eenoudergezin waarbij de ouder werkt of studeert, of een tweeoudergezin waarin beide ouders werken, ontvangt Kinderopvangtoeslag (KOT) van de Belastingdienst en kan via die regeling gebruik maken van de peuteropvang.

Uren en tarieven

Alle peuters hebben recht op 8 uur educatieve opvang per week, verdeeld over twee ochtenden van 08.45 – 12.45 uur (ma, di, do of vrij). Voor Peuterspelen betaalt u een inkomensafhankelijke bijdrage.

Bekijk het Tariefoverzicht Peuterspelen (Extra) of bereken direct de netto kosten met onze kostencalculator.

Aanbod
Peuterspelen wordt 40 weken per jaar aangeboden op de locaties Mariniershof, Van Brakelstraat en Nieuwstraat. Er zijn wachtlijsten voor Peuterspelen (Extra). Schrijf uw peuter daarom direct in.

Informatie
Wilt u meer informatie over onze Peuteropvang of Peuterspelen Extra in het centrum van Rotterdam of heeft u vragen over plaatsing en vergoedingen? Neem contact op met de afdeling Planning en Plaatsing (010) 206 07 11.

Als (toekomstige) ouder wilt u met een gerust hart naar uw werk kunnen. Kinderdagverblijf Het Steigertje biedt een veilige omgeving voor de allerkleinsten van 0 tot 4 jaar.

Naar kinderdagopvang >

Het Steigertje biedt hoogwaardige peuterspelen (voorheen peuterspeelzaal) voor kindjes van 2 tot en met 4 jaar. Wij bereiden uw kindje spelenderwijs voor op de basisschool.

Naar peuterspelen >

Een buitenschoolse opvanglocatie in het centrum van Rotterdam waar kinderen van 4 tot 13 jaar voor en/of na schooltijd terecht kunnen en tijdens schoolvakanties de hele dag.

Naar buitenschoolse opvang >
Back To Top