skip to Main Content

Eten & Drinken

Gezonde eetgewoonten

Als ouder hecht u veel waarde aan gezonde en verantwoorde voeding voor uw kind. Dat geldt ook voor ons. Zeker de eerste jaren zijn cruciaal voor het ontwikkelen van gezonde eetgewoonten. Uw kind leert bovendien tafelmanieren. Wij zorgen onder andere voor vaste eet- en drinkmomenten, gezonde tussendoortjes en wij stimuleren water drinken.

Zorgvuldige menusamenstelling

Op het kinderdagverblijf en de BSO serveren wij warme verse maaltijden. Een kok bereidt deze maaltijden in onze eigen keuken. Alles wordt vers gemaakt, zelfs de sauzen. De menu’s zijn samengesteld in overleg met een voedingsdeskundige. Uw kind krijgt bij ons alle voedingsstoffen binnen die hij of zij nodig heeft. Uiteraard houden wij rekening met speciale voedingswensen, op grond van bijvoorbeeld een allergie of geloofsovertuiging.

Eten en bewegen

Naast het aanleren van gezonde voedingsgewoonten richten wij ons op voldoende beweging. Als uitgangspunt gebruiken wij het actieprogramma ‘Rotterdam Lekker Fit!’. Een fitter kind is een gezonder kind, maar vooral ook: een blijer kind. Daar zetten wij ons graag voor in.

Wilt u meer informatie over gezonde voeding op onze kinderopvang?

Lees ook ons blog over gezonde maaltijden bij Het Steigertje.

Back To Top