skip to Main Content

Peuters Het Steigertje bewegen met Springlab

‘Spring, ren, sta stil en draai om’, zingt Puk de peuters van Kinderopvang Het Steigertje toe. De peuters hebben de grootste lol en rennen en glijden over de beweegvloer. Hierop wordt door een beamer een interactief spel geprojecteerd waarin Puk, van het voorschools programma Uk & Puk, de hoofdrol speelt. Deze manier van bewegen is ontwikkeld door Springlab in samenwerking met Uitgeverij Zwijsen. Op de locatie Mariniershof, van Kinderopvang Het Steigertje, draait nu een pilot met deze nieuwe vorm van bewegen.

Bewegen met Springlab

Locatiemanager Tamara draait Springlab pilot.
Locatiemanager Tamara draait Springlab pilot.

Springlab is ontwikkeld voor peuters in samenwerking met wetenschappers, pedagogisch experts en kinderen zelf. Het peuterpakket bestaat uit beweeg- en leergames en een beweegvloer. Het combineert bewegen, spelen, ontdekken, sociale interactie en leren en is een compleet nieuwe leerervaring voor peuters. “De peuters van de Mariniershof vinden het geweldig en doen enthousiast mee met het maken van muziek of soep”, aldus Tamara den Hartog locatiemanager Mariniershof.

Belang van bewegen

Bewegen is goed voor de gezondheid van kinderen en voor de motorische en sociaal- emotionele ontwikkeling. Het is bewezen dat kinderen die regelmatig bewegen beter in hun vel zitten. Motorische groei vormt de basis voor alle verdere ontwikkeling. Als kinderen te weinig bewegen is er een achteruitgang in de concentratie. Als je kinderen in hun eerste levensjaren aanleert om veel te bewegen en dat bewegen leuk is, zullen zij in hun latere leven blijven bewegen en daar veel profijt van hebben.

Beweging centraal bij Kinderopvang Het Steigertje

Kinderopvang Het Steigertje vindt het belangrijk dat kinderen gezond opgroeien. Aandacht voor goede voeding en bewegen spelen hierin een belangrijke rol. Als uitgangspunt gebruiken we het programma Lekker Fit! van de gemeente Rotterdam. Hiermee brengen we kinderen in beweging en zorgen we voor een ‘lekkere fitte’ basis.

Lees ook ons blog over het belang van bewegen.

Of lees ons pedagogisch beleidsplan.

Back To Top